Web Analytics Made Easy - Statcounter

زلزله‌‌های پی در پی فیروزکوه این نگرانی را در میان شهروندان تهرانی ایجاد کرده است که آیا ممکن است این زلزله‌ها تاثیری در گسل‌های شهر تهران داشته باشد؟ پاسخ دبیرکارگروه ملی مخاطرات طبیعی به این سوال منفی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طی روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری بیش از 26 زمین‌لرزه با بزرگای 4 و پایین‌تر، فیروزکوه در استان تهران را لرزاند و این زلزله‌ها موجب نگرانی مردم تهران شد و این سوال را در ذهن ایجاد کرد که آیا ممکن است این زلزله‌ها بر روی گسل‌های تهران نیز تاثیر داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر علی بیت‌اللهی در گفت‌وگو با پانا درباره ابهاماتی که در زمینه لرزه‌خیزی فیروزکوه و تاثیر آن بر گسل‌های تهران وجود دارد، گفت: «مسبب زلزله‌ای که در اردیبهشت ماه با بزرگای 5 دماوند را لرزاند گسل مشا بود و حدود ۶۰ کیلومتری تهران و مرز شرقی تهران واقع می‌شد. برآوردها و پس لرزه‌های آن جای تردید باقی نگذاشت که این رخداد بر روی جُنبایی گسل مشا بوده است اما بعد از آن متوجه مهاجرت لرزه‌ای به سمت شرق یعنی جنوب فیروزکوه به سمت مرز شمال غربی استان سمنان شدیم.»

  رئیس بخش زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی تصریح کرد: روز یکشنبه هفته جاری رخداد زلزله ۳.۶ که ساعت ۵.۱۵ دقیقه صبح به صورت خوشه‌ای خود را نشان داد البته قبلا هم وجود داشت که زلزله‌های خفیف بود و سایت لرزه‌نگاری رخدادهای زیر ۲.۵ ریشتر را نشان نمی‌دهد اما با انتشار زلزله‌های بالای ۲.۵ دیدیم که حدود ۵ زلزله پیاپی از ساعت ۵ تا ۸ صبح رخ داد و در ادامه یک زلزله 4 ریشتری ساعت 11 صبح رخ داد که همه به صورت خوشه‌ای در جنوب گسل مشا واقع می‌شوند و فاصله آنها از گسل مشا به اندازه ۸ تا 10 کیلومتر است و ۲۰ کیلومتری جنوب غربی فیروزکوه می‌شود.»   وی تاکید کرد: «به نظر می‌رسد رخداد زلزله‌های فیروزکوه ربطی به گسل مشا که ادامه آن تا گسل شمال تهران هم امتداد دارد، نداشته باشد و گسلی در این منطقه نیست که راستای آن به سمت شهر تهران کشیده شده باشد ضمن اینکه زلزله‌هایی که رخ داده است زلزله‌های بزرگی محسوب نمی‌شود که تاثیری بر جُنبایی گسل‌های اطراف تهران داشته باشد. در واقع این رخدادها به سمت گسل‌های شمال سمنان به سمت شرق یعنی از فیروزکوه به سمت شرق ادامه‌دار است و روی شمال غربی استان سمنان می‌تواند اثرگذار باشد.»   بیت‌اللهی تصریح کرد: «همچنین به نظر نمی‌آید که رخدادهای مذکور پیش زلزله باشد یا زلزله بزرگی به همراه داشته باشد هر چند که گسل‌های این منطقه فعال است اما اینکه مسبب زلزله‌ای بزرگ و القایی برای تهران باشد، احتمال آن خیلی پایین است.»  

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خاطرنشان کرد: «بر اساس داده‌های لرزه‌ای و طبق آخرین سرشماری مرکز آمار در سال 95، برآوردی از وضع آبادی‌های اطراف رخدادهای زلزله فیروزکوه داشتیم به طوری که در شعاع نزدیک زلزله و حدود ۵۰ کیلومتری آن ۱۵ هزار واحد مسکونی فاقد اسکلت وجود دارد که جمعیتی بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر را شامل می‌شود و نیمی از آنها در این بناها زندگی می‌کنند. مساله مهم‌تر کیفیت ساخت و ساز نامطلوبی است که در مناطق شهری و روستایی وجود دارد که ساختمان‌ها مقاومت چندانی در برابر زلزله ندارد و باید برنامه‌ای برای تعییر شاخص کیفی منطقه داشته باشیم.» 

منبع: دانا

کلیدواژه: زلزله ها گسل مشا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۸۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله بخش‌هایی از تهران را لرزاند/ جزئیات

به گزارش خبرآنلاین بنابر اعلام مرکز لرزه‌نگاری کشور، ساعت ۱۵ و ۱۵ دقیقه و ۴۵ ثانیه امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ زلزله‌ای به بزرگای ۳.۹ در وقیاس ریشتر دماوند در استان تهران را لرزاند.

جزئیات زلزله:

تاریخ وقوع زلزله:

سه شنبه، 18 اردیبهشت 1403 در 15:15:45
(وقت محلی - تهران)

2024-05-07 11:45:45
(UTC)

بزرگی زلزله:

۲.۹

نوع بزرگی:

MN

موقعیت رومرکز زلزله: ۳۵.۷۷ شمالی و ۵۲.۰۶ شرقی
عمق: ۱۰ کیلومتر
عدم قطعیت مکانی: ۰.۸۷+/- کیلومتر در جهت شمالی - جنوبی
۱.۱۱+/- کیلومتر در جهت شرقی - غربی
منطقه:

استان تهران

فاصله‌ها:

6 کیلومتری دماوند، تهران
14 کیلومتری رودهن، تهران
18 کیلومتری بومهن، تهران

منبع:

موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903945

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • وضعیت راه‌های کشور؛ بارش باران در جاده‌های چالوس و فیروزکوه
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • زلزله بخش‌هایی از تهران را لرزاند/ جزئیات
  • سند مالکیت حدنگار و تک‌برگ اراضی خجیر به نام دولت صادر شد